La presentació del cartell enceta el compte enrere pel XLIII Carnestoltes

El dissenyador gràfic terrassenc David Rosales és el guanyador del concurs de cartells que, per votació popular, tria la imatge que anuncia una nova edició del Carnestoltes. La seva obra amb missatge al títol Que no decideixin per tu, està feta a partir del procés tradicional però amb les tècniques més avançades. En la votació dels 60 cartells presentats a concurs, la guanyadora es va endur la majoria dels gairebé 3.000 vots emesos el passat 14 de desembre, com sempre en una votació espontània al carrer Major.

El XLIII (43è) Carnestoltes de Terrassa es farà entre el 20 i el 26 de febrer i comptarà amb diferents emissaris. Els protagonistes seran el rei i la reina del Carnestoltes, aquest any el rei S.O.S pitós i la reina S.O.S pechosa, amb les sigles d’auxili al principi. La Comparsa oficial anirà a càrrec del grup Groc Cridaner, que l’any passat es va alçar amb el primer premi per la seva disfressa d’Steam punk, o de màquines del futur. El grup el formen unes 110 persones de la ciutat i participa en el Carnestoltes des del 2013. La temàtica de la comparsa que treballen des del passat octubre fa referència al món sanitari.

Aquest any canvia el recorregut a causa de les obres del Portal de Sant Roc. La rua començarà al passeig 22 de juliol, però a l’alçada del Parc de Vallparadís, per dirigir-se en direcció a la Rambla. A la carretera de Rellinars passa al sentit contrari del passeig per arribar a la Rambla. Després Iscle Soler, Unió, Raval on hi haurà el jurat, Font Trobada, Gavatxons i Plaça Vella. La rua infantil del diumenge arrenca de la Rambla, a l’alçada del Centre Cultural per arribar a Iscle Soler, Unió, carrer Major, plaça Vella, Rutlla, Sant Genís i plaça Nova. Aquí hi haurà una segona actuació de la trentena de comparses participants.

Una altra de les novetats és que la rua d’aquest any anirà precedida per un grup de xaranga. Pel Dijous Gras es manté la festa infantil al Parc de Sant Jordi, el sopar, amb ball de màscares i entrega de premis al Recinte Firal i el Ball de Vídues de dimarts a El Social. L’espectacle per l’enterrament de la sardina de dimecres, a Vallparadís, clourà cinc dies de festa. Un muntatge terrassenc que ha iniciat els tràmits per convertir-se en una festa patrimonial d’interès cultural.