La pressió als hospitals torna a pujar amb un augment de 26 pacients durant el cap de setmana

Augment sobtat de la xifra de pacients ingressats per covid-19 als hospitals de Terrassa. Després de molts dies anant a la baixa, el nombre d’hospitalitzats ha augmentat en 26 durant el cap de setmana, passant dels 110 del divendres als 136 actuals. D’aquests, 105 es troben a planta, 16 a la UCI, 6 a semicrítics i 9 reben hospitalització domiciliària.

Tampoc són bones les dades referents al risc de rebrot. A Terrassa aquest indicador segueix creixent i durant l’última setmana ha passat dels 162 als 201 punts. Tampoc para d’augmentar la velocitat de transmissió del virus. Actualment la Rt de Terrassa és de 1,10, fet que significa que la pandèmia torna a estar en fase de creixement.

Fins ara a la ciutat s’hi han produït un total de 10.717 contagis. La xifra s’ha incrementat en 145 nous positius respecte al divendres. Un creixement que contrasta amb els 57 casos detectats durant el cap de setmana anterior. Pel què fa a l’apartat de defuncions, les dades de CatSalut indiquen que en els últims dies a Terrassa han perdut la vida 3 persones més i el balanç de morts per la pandèmia se situa ara en 384.