La prestigiosa editorial Rafael Dalmau Editor trasllada les seves oficines a Terrassa

La prestigiosa editorial Rafael Dalmau Editor s’ha traslladat a Terrassa. Aquesta empresa fundada com un negoci familiar fa 60 anys a Barcelona i guardonada amb la Creu de Sant Jordi el 1985, ha instal·lat les seves oficines al barri del Cementiri Vell, concretament al número 23 del passeig de Joan Miró.

Un dels objectius que es proposa Rafael Dalmau Editor és ampliar la base d’entitats editorials de la ciutat per tal de convertir Terrassa en una població de referència dins del sector literari. Aquest segell editorial, especialitzat en els àmbits de la història, la geografia i la cultura popular, té entre mans diversos títols que, degut a la crisi sanitària, s’han quedat a les portes de poder veure la llum. I és que, com en tants altres sectors, el coronavirus també ha fet estralls en el món editorial.

Està previst que Rafael Dalmau Editor publiqui properament dues obres amb accent terrassenc. Una és l’escrita per l’historiador i catedràtic egarenc Jordi Casassas, que tracta l’evolució del catalanisme a l’Ateneu Barcelonès, en una nova entrega de la col·lecció El Guió del Temps. D’altra banda, el mNACTEC i Rafael Dalmau han coeditat un nou llibre sobre patrimoni industrial, dedicat en aquest cas a les armes de foc a Catalunya.