La productora Clack presenta el documental «Protestants, la història silenciada» a Terrassa

“Protestants, la història silenciada” és el nou documental de la productora catalana Clack que ha aterrat aquest dissabte 22 de gener a Terrassa. Un projecte que denuncia la repressió viscuda per les comunitats evangèliques històriques catalanes. El lloc escollit per projectar aquest documental ha estat la centenària Església Unida de Terrassa, el temple protestant més gran de Catalunya. Precisament Terrassa ha estat seleccionada per a la presentació d’aquest documental pel seu paper clau en la història del protestantisme a Catalunya i a Espanya durant el franquisme.

En l’actualitat, a Terrassa hi ha 70 llocs de culte de les diferents religions, i de tots ells, vintinou són esglésies evangèliques, fet que converteix el protestantisme en la segona tradició amb més presència a la ciutat.

Un cop s’ha aturat el projector s’ha fet una breu conferència a càrrec de l’ex dirigent republicà Josep-Lluís Carod-Rovira, cara visible del documental, que s’ha dirigit al centenar de persones presents a l’acte, en qualitat d’expert en protestantisme català.

La productora Clack, doncs, amb aquest darrer treball segueix amb una de les seves línies d’acció, la d’explicar històries amagades, a la perifèria del discurs oficial, com el cas dels protestants a Catalunya.