La productora de cinema Belén Atienza apadrina la XX promoció de graduats de l’ESCAC

La productora de cinema de títols tan reconeguts com “Jurassic World”, “Lo imposible”, “El Orfanato” i “Un monstruo viene a verme”, Belén Atienza, serà la madrina de la XX promoció de graduats de l’ESCAC.

Durant la cerimònia, que tindrà lloc el pròxim divendres 16 de febrer, es vol destacar la importància del suport de les productores per incorporar els joves a la indústria. En el cas de Belén Atienza, ha donat impuls a les carreres de diversos graduats de l’ESCAC, com J.A. Bayona, Òscar Faura, Bernat Vilaplana o Lluís Quílez, entre d’altres.

A la cerimònia, que se celebrarà al Paranimf de la Universitat de Barcelona, es graduaran un total de 89 alumnes de nou especialitats diferents: direcció, fotografia, muntatge, producció de so, guionatge, art, VFX i documental.

Amb prop de 25 anys, la Fundació ESCAC ha assolit l’èxit d’un dels seus propòsits fundacionals: la cerca i potenciació del talent. L’èxit de la seva missió també s’ha posat de manifest amb els tres premis Goya a la millor direcció novell a les últimes edicions, les nominacions al millor muntatge, d’efectes especials (VFX) i so, a més d’una llarga llista de nominacions i premis Gaudí.

La Fundació Escac també dedica el 13% del seu pressupost anual a la concessió de beques per a estudiants amb talent que no disposin dels recursos propis per a accedir a qualsevol dels estudis que s’imparteixen a l’ESCAC. En aquesta línia, empreses i institucions com l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) o Cinesa, entre d’altres, ofereixen beques per estudiar a l’ESCAC a través d’acords creats a la seva Fundació.