La profunda remodelació de la Rambleta del Pare Alegre surt amb un pressupost de 6,6 milions d’euros

El projecte per remodelar l’entrada sud de Terrassa, per la Rambleta del Pare Alegre, fa un pas endavant amb un nou impuls des de l’Ajuntament. La Junta de Govern aprova el projecte d’obres d’urbanització de l’espai públic  dins un Pla de Millora Urbana (PMU). El projecte preveu la reurbanització entre els carrers de Navas de Tolosa i la rotonda del Doré, que dotarà la zona amb una imatge més atractiva i moderna. En total s’invertiran 6,6 milions d’euros en unes obres que podrien acabar el 2026.

Aquest espai tindrà una zona residencial amb més de 200 habitatges, 60 dels quals serán de protecció pública. Un dels canvis més visibles serà una nova rotonda a la cruïlla de la Rambleta del Pare Alegre i el carrer Tren de Baix amb Navas de Tolosa, amb voreres més amples pels vianants i més espai per a les bicicletes. Un dels objectius d’aquest Pla de Millora és esponjar l’espai, crear una àrea amb nous usos per potenciar l’activitat econòmica, revitalitzar la zona i millorar les connexions entre els barris de la Cogullada i el Segle XX.

L’àmbit d’actuació d’aquest projecte està delimitat per la Rambleta del Pare Alegre i els carrers de Tren de Baix, Pintor Fortuny i Doctor Torras i Bages, tot i que també proposa una nova ordenació en terrenys vacants entre els carrers de Navas de Tolosa i de Torras i Bages, amb nous habitatges de volumetries diferents i amb activitats comercials i d’oficines. La transformació es farà en diferents etapes. La Zona Sud i major part de la Rambleta és l’àmbit de major transformació amb nous edificis de diferents volums, l’important canvi de vialitat i mobilitat de la zona.

L’altra punt de construcció és la banda nord de la Rambleta, entre la benzinera a l’alçada del carrer Pintor Fortuny i del carrer Lepant. Aquí es redueix un 36 per cent l’espai reservat als vehicles privats, s’incrementa un 100 per cent l’espai per a vianants i un 87 per cent l’espai verd. L’any 2012 es va modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per poder fragmentar el projecte en un Pla de Millora Urbana, amb l’objectiu d’incrementar el sòl públic, les zones verdes i l’habitatge protegit, i la millora de la qualitat urbanística de tot l’entorn.