La proposta de consens de l’equip de govern pel debat de l’estat de la ciutat no convenç l’oposició

El segon debat de l’estat de ciutat tindrà un resultat ben diferent al primer. Si l’any passat tots els grups municipals van aprovar per unanimitat una mateixa resolució, aquesta vegada cadascun presentarà proposta pròpia malgrat els esforços de l’equip de govern per repetir el consens. Amb aquest objectiu, Tot per Terrassa i Esquerra Republicana han elaborat una proposta de resolució amb nou acords. El text defensa plantejaments genèrics com ara consolidar Terrassa com una ciutat «on les persones puguin educar-se en igualtat d’oportunitats» i continuar treballant «per una estratègia de reactivació i desenvolupament econòmic i sostenible».

La proposta de resolució també es refereix al model de seguretat ciutadana, amb la instauració de la policia de barri, i al de recollida i tractament de residus, pel qual s’estudia si optar pel porta a porta o els contenidors intel·ligents. Altres qüestions són l’emergència habitacional i la proposta de continuar presentant projectes a totes les convocatòries dels fons europeus NextGeneration.

Sobre el fet que la proposta del PSC en aquest ple extraordinari sigui que l’equip de govern compleixi el 100% del pla de mandat, tant la portaveu de Tot per Terrassa, Lluïsa Melgares, com la d’Esquerra Republicana, Ona Martínez, han assenyalat que els percentatges presentats pels socialistes són incorrectes i han recordat que mai cap govern ha complert el cent per cent d’un pla de mandat.

El ple extraordinari monogràfic del debat de l’estat de la ciutat serà aquest divendres a les 9.30h. També hi intervindran la Síndica de Greuges i diverses entitats egarenques.