La Rambla, reoberta al trànsit un cop millorats els passos de vianants

Les obres de substitució de les llambordes dels passos de vianants de la Rambla per paviment asfàltic han acabat i aquest matí els vehicles autoritzats –autobusos, taxis, bicicletes, emergències i residents- ja hi circulen amb normalitat.

Els treballs de millora dels 26 passos de vianants, entre Portal de Sant Roc i Galileu, van començar el passat 31 de juliol i han acabat el 23 d’agost, 3 dies més tard del que inicialment s’havia dit.

La intervenció ha comportat restriccions al trànsit –els autobusos circulaven aquests dies per Arquímedes i Galileu- i també ha suposat altres limitacions, com per exemple, l’accés als aparcaments i a algunes travesses de la Rambla on es permet circular. Per aquest motiu, aquestes feines sempre es fan a l’estiu per minimitzar els problemes de mobilitat.

Segons fonts municipals, no s’havia fet una intervenció d’aquestes característiques a la Rambla des dels anys 2010 i 2011. Durant aquest temps, els passos de vianants han patit mostres de degradació deguda a la circulació dels autobusos. Es creu que l’asfalt tindrà una vida útil més llarga.  A més, s’ha reforçat la senyalització d’aquests passos de vianants i d’exclusivitat de pas per a autobusos, taxis i bicicletes i així millorar la seguretat a la via.

L’empresa encarregada de les feines ha estat Asfaltos Barcino S.L. i els treballs han costat 84.500 euros.