La recepta electrònica evita més d’un milió de visites als centres sanitaris

Més d’un milió de pacients que requereixen una medicació específica l’han pogut recollir sense necessitat d’anar al centre d’atenció primària. Durant la crisi i de manera excepcional, els farmacèutics han pogut dispensar els medicaments corresponents només amb la targeta sanitària. La nova mesura, permet que l’usuari pugui anar directament a la farmàcia amb o sense el pla de medicació, ja que se li tramita mitjançant la recepta electrònica. I és que buidar aquests centres és una de les claus per evitar nous brots de contagi.

Quines gestions fa la farmàcia al voltant del pla de medicació?

L’increment de visites a les oficines de farmàcia ha estat exponencial. En poc més d’un mes i mig, s’han reimprès més de 693.000 plans de medicació vigents a la mateixa farmàcia, atès que els pacients no portaven el paper, i gairebé 500.000 plans addicionals d’usuaris que se’ls havia fet canvis a la medicació. En tots aquests casos s’ha estalviat el desplaçament al centre de salut per anar a buscar una còpia actualitzada. 

D’altra banda, s’ha permès que els pacients crònics amb prescripcions de llarga durada, i que requerien renovar-la, se’ls pugui continuar dispensant els tractaments sense necessitat d’anar al CAP. En aquest sentit, són més de 66.000 pacients els que han visitat directament les farmàcies.

La mesura permet que el farmacèutic pugui consultar la medicació del pacient a partir de la targeta sanitària i pugui dispensar gràcies a la recepta electrònica. 

La pandèmia ha obligat a desenvolupar noves maneres de treballar i potenciar la consultes telemàtiques per evitar els desplaçaments innecessaris, però també serviran en un futur per a facilitar i disminuir la burocràcia d’aquests tràmits.