La recuperació de Ca n’Amat de Les Farines, una masia de Lluís Muncunill

Lluís Muncunill és conegut, sobretot, per les seves obres modernistes: el seu exponent més popular es, sens dubte, la Masia Freixa. La gran majoria de la seva obra es pot veure a Terrassa. A Les Fonts, però, hi ha una masia que porta el seu segell, i que és molt més desconeguda: la Masia de Ca n’Amat de les Farines. Es va construir el 1906, al costat d’una antiga masia, i Josep Ribes en va ser el seu promotor.

Durant molt temps ha restat en l’oblit. Ara, però, el nét de Ribes la vol recuperar i l’està restaurant perquè aculli esdeveniments. Per a fer-li el rentat de cara que cal, ha comptat, a més, amb el nét de Lluís Muncunill, Carles Escudé Muncunill. Cent anys després, tot torna a quedar a casa.

Aquest dimecres la Masia de Ca n’Amat de les Farines ha rebut a visita del director del Museu de Terrassa, Domènech Ferran, que ha quedat impressionat per aquest edifici, catalogat per l’Ajuntament, però que no ha tingut la publicitat d’altres edificis de Muncunill.

A la Masia de Ca n’Amat de Les Farines li queda poc per estar, altre cop, a punt. A l’abril s’espera que ja pugui albergar els primers esdeveniments.