La rehabilitació de ponts i millores d’accessibilitat centren el segon paquet d’ajudes dels Next

Un cop acabades les actuacions de la primera convocatòria dels fons Next Generation es posa fil a l’agulla a la segona. Són més de vint projectes que sumen 9 milions d’euros de pressupost. Els fons europeus n’aportaran 4 i l’Ajuntament els 5 restants. La majoria de les actuacions es centren en rehabilitar mitja dotzena de ponts i millorar l’accessibilitat en diversos punts de la ciutat.

El pont que s’endú més pressupost és el de Montserrat. A banda de rehabilitar-ne l’estructura es reurbanitzarà la carretera de Montcada en aquest punt per donar-li un aire més urbà.

També es rehabilitarà el pont de Sant Pere i se’n netejaran les façanes per realçar-lo. Es canviarà el paviment per seguir l’estètica de la zona. Ben a prop, es construirà una nova rampa per accedir a la passarel·la de Vallparadis.

Al pont del Passeig es rehabilitarà l’estructura i s’ampliaran les voreres eliminant l’espai provisional pel vianant guanyat durant la pandèmia. Al pas de vianants de davant d’urgències s’instal·larà un semàfor per millorar la fluïdesa del trànsit i la seguretat.

Una actuació similar, però més petita, es farà al pont del Cementiri Vell. Es reurbanitzarà el vial canviant l’amplada de les voreres, carril bici i calçada consolidant l’actuació tàctica del 2019. També es posarà remei a les patologies detectades a l’estructura.

I a la passarel·la que connecta els barris de Sant Llorenç amb Sant Pere Nord es repararan les deficiències estructurals.

Però la partida més gran d’aquest segon bloc de fons europeus, amb gairebé tres milions, serà pel tram de Can Parellada de la connexió accessible per a vianants i ciclistes entre aquest barri, Les Fonts i el Centre de la ciutat.

Els Next contemplen intervencions a les places de Rosalia de Castro, de l’Emigrant, de la Unitat i dels Museus, on es substituirà el paviment de fusta que la fa inaccessible des de fa més d’un any.

També es faran millores en accessibilitat a una part dels carrers Avinyó, Josep Trueta, Cervantes i Jocs Olímpics, al carrer de Vacarisses davant de l’escola Fàtima, a la cruïlla de l’avinguda Béjar amb Consell de Cent i en diverses cruïlles de Can Parellada. A l’estació de Ferrocarrils de Les Fonts es rehabilitarà la passarel·la d’accés i a la del Nord de Renfe també s’hi farà una intervenció.

Al portal de Sant Roc s’eliminaran les escales d’accés al pàrquing i es desmuntarà l’ascensor, guanyant espai pel vianant.

La segona convocatòria dels Next permetrà també la compra dels primers dos autobusos elèctrics de la flota de Tmesa. A les instal·lacions de l’empresa s’instal·larà un punt de càrrega per aquests vehicles. També es millorarà l’accessibilitat a 22 parades amb la instal·lació de plataformes prefabricades de formigó.