La reincidència en petits delictes és un dels principals problemes de seguretat

Un dels principals problemes de seguretat a Terrassa és la reincidència en els petits delictes com els furts. Així ho han explicat els cossos policials de la ciutat, tant Mossos com Policia Municipal, al Consell de Seguretat, que ha tingut lloc aquest dimarts.

El codi penal no estableix sancions importants als culpables, que habitualment tornen a sortir al carrer poc després d’haver delinquit. El procés judicial tarda prop d’un any en dur-se a terme i en tancar a la presó el multireincident. Precisament, el robatori a l’interior dels vehicles és un dels delictes que han pujat més el darrer any, amb 132 detinguts. També, darrerament, hi ha hagut una nova onada de robatoris als comerços, amb vuit detinguts en les darreres dues setmanes.

El Consell ha posat sobre la taula les dades del 2022 comparades amb les del 2019, per evitar tenir en compte els dos anys més durs i excepcionals de la pandèmia.

La constatació és que els fets delictius han crescut un 15%; que l’índex de criminalitat està per sota de la mitjana catalana (57 fets delictius per cada 1.000 habitants a Terrassa pels 73 a Catalunya) i que la policia ha tingut més feina: els Mossos van practicar l’any passat 1.311 detencions (207 més que el 2019) i la Policia Municipal ha augmentat un 2% el nombre de serveis.

Els dos cossos de seguretat han dit que han de reforçar encara més la vigilància a les zones d’oci, com La Rasa i el voltant del carrer Duero, on aquest cap de setmana hi va haver un apunyalament mortal.

En el Consell de Seguretat també s’ha explicat que el Pla Local de Seguretat s’enllestirà aquest any.

En el torn de precs i preguntes hi ha hagut un un nou intercanvi d’impressions sobre les dades de seguretat entre la regidora i un representant del PSC.