La remodelació de la pista de Can Jofresa es farà l’estiu del 2019

La Comissió Informativa de Cultura ha estat, eminentment, esportiva. En la reunió d’aquest dimarts s’ha establert el calendari d’elaboració del Pla Director de l’Esport, que ha de substituir el Pla d’Equipaments esportius. L’Ajuntament té la intenció d’aprovar-lo a finals d’any, al novembre o, a tot estirar, el desembre. En aquest temps s’ha d’establir un grup de treball del Consell Municipal d’Esports i s’ha d’activar un grup d’experts format per set persones. Tots ells hauran d’analitzar la situació de l’esport a Terrassa des d’un punt de vista transversal: en l’àmbit formatiu, educatiu, econòmic, competitiu, de la salut i també introduint-hi una visió de gènere. La primera reunió del Consell Municipal de l’Esports està prevista per després de Setmana Santa.

Les reformes a Can Jofresa
D’altra banda a la Comissió Informativa també es va parlar de les remodelacions que afecten la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa. La pista d’atletisme s’ha de substituir per una de nova. El cost previst inicialment, de 400.000 euros, finalment serà de 650.000. L’augment del cost i el calendari d’execució fa impossible dur a terme el canvi aquest estiu, que és quan no afectaria les activitats de la Unió Atlètica Terrassa. És per això que, probablement, la renovació hagi d’esperar fins l’estiu del 2019.

Pel que fa al canvi de la coberta del pavelló, està pressupostada i sí que es durà a terme aquest estiu, aprofitant l’aturada de les competicions. Properament també es licitarà la cobertura de la pista exterior, de manera que quedi com un petit pavelló. El paviment també es vol canviar per a que pugui albergar les activitats de patinatge. Les obres més immediates en aquesta zona, però, són les de l’asfaltat del pàrquing de Can Jofresa, que podria estar enllestit en tres mesos.