Certificació Libera Care Casa Vapor Gran Fundació Vallparadís Mútuaterrassa

La residència Casa Vapor Gran obté el certificat com a centre sense subjeccions

El centre de la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa, Casa Vapor Gran, rep la certificació oficial com a centre sense subjeccions. La residència aposta des de fa anys pel model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP). Busca la qualitat assistencial que respecta la dignitat de cada persona, la seva singularitat i el dret al control de la mateixa vida. Això, és una aposta ferma per l’atenció personalitzada i de qualitat dels usuaris del centre. 

L’acreditació oficial pertany a la norma Libera Care com a centre sense subjeccions dins la màxima fase d’avaluació Libera Dignos. A finals de 2020, la residència i centre de dia Móra la Nova va ser la primera a obtenir el certificat. La Libera-Care és la primera norma que aconsegueix mesurar la qualitat de vida i, per tant, l’usuari o resident és l’eix del model.  Així doncs, per a poder realitzar la mesura, utilitzen 71 indicadors pràctics que tenen com a base el percentatge d’ús de les contencions per part de les organitzacions. En el cas de la residència Casa Vapor Gran, el passat 2021 va endinsar-se en els quatre pilars que fonamenten la norma i centrat en tres nivells d’acreditació: Libera Ger (Fase I), Libera Qualitat de Vida (Fase II) i Libera Dignos (Fase III). Però no ha estat fins enguany que ha obtingut  l’acreditació.

Avui, a tot el territori espanyol hi ha una quarentena de centres certificats en la Fase III com a centres lliures de subjeccions. Cada vegada més les residències avancen cap al model d’Atenció Centrada en la Persona.