La Residència de La Fact es posa al dia amb més espais comuns i criteris d’eficiència energètica

La Residència de La Fact, abans coneguda com La Llar, ha estat quatre anys en obres per adaptar-se a les necessitats dels seus usuaris, molt diferents a les que hi havia quan va obrir, fa 73 anys. Representants del govern, encapçalats l’alcalde, han visitat aquest dimecres la residència, referent i una de les més grans de Catalunya, per conèixer les noves instal·lacions.

La Fact ha invertit sis milions d’euros per crear nous espais comuns de convivència, controlar la climatització de cada habitació i adoptar criteris d’eficiència energètica.

A Terrassa hi ha 38.000 persones majors de 65 anys i 8.000 d’aquestes viuen soles. Es preveu que al 2030 un de cada cinc terrassencs superarà aquesta edat. Les entrades a les residències, però, es fan en edats cada vegada més avançades i quan ja hi ha cert grau de dependència. L’oferta de places a Terrassa, entre públiques i privades, avui supera les 2.700.

La Residència de la Fact, amb llista d’espera, té avui 165 places en 80 habitacions, la majoria dobles. Les persones usuàries, amb una mitjana de 85 anys, estan agrupades en sis unitats segons el nivell de dependència i si la tipologia és física o cognitiva.

Quan obtingui els permisos demanats, ampliarà la capacitat amb quatre habitacions més d’ús individual per a persones que estan en l’estadi final de la seva vida.