La retirada del fibrociment del Mercat de la Independència es farà a l’agost

El Mercat de la Independència està de reformes per millorar el confort tèrmic, posar fi a les filtracions d’aigua i, de passada, realçar el seu valor arquitectònic. En la primera fase, iniciada fa uns dies, s’estan retirant els aïllaments interiors i s’opta per traslladar la capa aïllant a l’exterior. En una de les ales, la de la Rambla, es substituirà el fibrociment per fusta, una operació complexa que es farà a l’agost. A les altres dues ales no és necessària aquesta intervenció perquè el sostre és ceràmic.

A banda de reparar les cobertes, en aquest primer lot també es canviaran les lluernes lineals i es reformarà la xarxa de sanejament. L’equipament serà més eficient energèticament i més confortable per a paradistes i clients.

Les obres d’aquest primer lot estan pressupostades en 1,7 milions d’euros i estan finançades en un 70 per cent pels fons Next Generation mentre l’Ajuntament n’aporta el 30 per cent restant. Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Rehatec Obres i Restauracions i es preveu que acabin a la primavera. Al desembre s’aturaran per no interferir en la campanya de Nadal del mercat.

En una segona fase, encara per licitar, es repararan les obertures i porticons. Més endavant quedarà la tercera, que consistirà en la reparació de les façanes, la ignifugació de l’estructura i diversos acabats interiors.