La ‘Retrospectiva Antoni Padrós’ es presenta al festival de cinema Ibizacinefest

El cineasta terrassenc Antoni Padrós participa en l’edició d’enguany del festival de cinema Ibizacinefest, que se celebrarà entre el 26 de febrer i fins al 7 de març, en un format híbrid entre el virtual i el presencial.

En aquest sentit, gairebé totes les pel·lícules (87) es podran veure a la plataforma per streaming Filmin.

Una d’elles serà la Retrospectiva Antoni Padrós, el contingut del qual estarà disponible a partir del 26 de febrer a Filmin. Padrós es presenta també amb dues produccions més seves: Shirley Temple Story (1975-1976) i Lock-out (1973).

Les pel·lícules guanyadores i les produccions més destacades es projectaran al llarg de l’any, quan els auditoris reobrin.

Considerat un dels directors maleïts de cinema espanyol o l’enfant terrible de cinema català, l’obra cinematogràfica de Padrós està situada en els marges industrials de l’època, tant en el seu fons transgressor, com en la seva forma experimental. Tot plegat , el situa com un cineasta referent de l’underground europeu.

Antoni Padrós (1937) va començar en el món artístic com a pintor emmarcat en el corrent PopArt. Va estudiar a l’escola de cinematografia de Barcelona Aixelá, definida com un centre de promoció de cinema d’autor, que pretenia forjar una formació intel·lectual que des del cinema s’estengués seus interessos en àmbits com la política o la filosofia.