La Revetlla de Sant Joan transcorre sense incidències remarcables

La revetlla de Sant Joan ha transcorregut a Terrassa amb relativa normalitat i sense incidències remarcables. Tot i així, els Bombers de la Generalitat informen que des de les 8h del vespre del dissabte van haver de realitzar un total de 33 actuacions en diferents punts de la ciutat. La majoria d’elles van afectar al mobiliari urbà, amb diversos incendis en contenidors de la brossa. També els bombers van haver d’intervenir per apagar petits incendis en zones de vegetació. D’entre les 33 intervencions, les dues més destacades es van produir a l’avinguda de Béjar i al Camí de Can Farcan, amb dos vehicles afectats.

D’altra banda, els dos centres hospitalaris de la ciutat, Mútua Terrassa i Hospital de Terrassa informen que la nit va transcórrer també de manera força tranquil·la, sense que es registrés cap ferit de gravetat per l’ús inadequat de la pirotècnia.

Pel que fa al servei d’emergències, el telèfon 112 ha rebut un total de 124 trucades procedents de Terrassa. La majoria d’aquestes han estat per denunciar molèsties generades pels petards a la via pública, així com petits incendis sense més conseqüències.

Com cada any, a diversos indrets de la ciutat s’han organitzat sopars i trobades populars, on el soroll i la llum del foc i els petards han estat els principals protagonistes. Una de les festes més concorregudes ha estat l’organitzada per tercer any consecutiu per l’associació cultural La Xemeneia. Unes 150 persones han assistit al sopar popular celebrat al Pla de la Font de l’Apotecari, al barri de Sant Pere.

L’arribada de la Flama del Canigó ha donat el tret de sortida d’aquesta festa popular, amb la posterior lectura del manifest firmat pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. A partir de les nou del vespre s’ha començat a servir el sopar popular, amb una fideuà acompanyada, també, de pa, aigua, vi i, com és tradició, coca i cava de postres.

El toc de música l’ha posat el grup local de folk tradicional Gambutzins, així com un DJ que ha allargat la festa durant la nit més curta de l’any. A partir de quarts d’onze de la nit s’ha encès la gran foguera preparada a la plaça del Rector Homs i la màgia del foc ha pres protagonisme enmig d’un ambient alegre i molt festiu.