Revetlla2017 La Xemeneia

La Revetlla Popular de Sant Joan torna a Terrassa

Després d’una aturada de dos anys, el Pla de la Font de l’Apotecari de Terrassa tornarà a acollir la Revetlla Popular de Sant Joan i la celebració de la Diada Nacional dels Països Catalans a Terrassa.

A més dels actes que ja s’han convertit en tradicionals, la principal novetat d’aquesta edició és el format del sopar: La Xemeneia opta, aquest any, per un sopar de taifa, en què cada persona podrà portar el seu sopar, sigui individual o compartit, i l’organització posarà la taula i la cadira, la coca, el cava i un got reutilitzable. Els llocs del sopar aniran exclusivament per reserva, amb un preu de 4 euros que contribueix, també, a sostenir la festa. Els tiquets ja es poden reservar al web tiquets.laxemeneia.cat.

Els actes de la Revetlla començaran, com és tradició, amb l’arribada de la Flama del Canigó. És l’únic acte que s’ha mantingut durant aquests dos anys de pandèmia a Terrassa, de la mà d’Òmnium Cultural. Com ja és tradició, el Club Ciclista de Castellbisbal serà el responsable de fer arribar la flama a Terrassa des de Coll d’Ares. Al voltant de les 6 de la tarda, la Flama arribarà al Raval de Montserrat, on serà rebuda a l’atri de l’Ajuntament en un acte institucional. Allà es llegirà el manifest escrit per l’activista cultural i editor Eliseu Climent, i des d’allà, també, tota la ciutadania que ho desitgi, podrà endur-se la Flama cap a casa o cap a les celebracions particulars.

Acabat aquest acte, la Flama anirà del Raval al Pla de la Font de l’Apotecari amb els Gegants Bojos de Terrassa per poder ser part de la celebració. Ho farà amb una cercavila.

A les set de la tarda començarà l’activitat al pla de la Font de l’Apotecari amb un taller de fanalets gratuït per als infants, i a dos quarts de nou del vespre arribarà el foc a la plaça, on es tornarà a fer lectura del manifest i es faran uns breus parlaments per part de l’organització i les autoritats.

El sopar de taifa, amb reserva prèvia, serà a les nou del vespre, i les postres seran amenitzades amb una petita glosada a càrrec dels membres de Terrassa Glosa. Sobre dos quarts d’onze de la nit, el foc prendrà el protagonisme amb l’encesa de la foguera i començarà el ball de revetlla amb el grup lleidatà Lauzeta, una de les formacions de folk tradicional amb més potencial de Catalunya. Els punxadiscos de La Xemeneia continuaran amb el ball fins la matinada.