La revista Vallesos reivindica el paper clau de Terrassa en el teatre amateur de Catalunya

El Vallès és el motor del teatre amateur a Catalunya i Terrassa la locomotora. Aquesta és la conclusió del nou número de la revista Vallesos, titulada ‘Al Vallès s’alça el teló’. Es tracta d’una edició dedicada al teatre no professional de la comarca que s’ha presentat a la Biblioteca Central aquest dijous al vespre. El dramaturg terrassenc Eloi Falguera ha estat l’encarregat de coordinar un número que dedica més de 80 pàgines a un tema que mai s’havia tractat amb tanta profunditat.

En l’acte també hi ha intervingut l’historiador terrassenc Josep Puy, autor d’un article sobre Crisel Losada, una refugiada basca que va passar la Guerra Civil a Terrassa i que és només un exemple dels milers de persones que van haver de fugir a Catalunya des d’Euskadi.

Dos grups de teatre amateur de la ciutat, Qollunaka i Amics de les Arts, han amenitzat d’una presentació que ha aplegat una seixantena de persones i ha estat encapçalada per l’alcalde Jordi Ballart.

‘Al Vallès s’alça al teló’ és el número 18 d’aquesta revista iniciada l’any 2011. Vallesos publica dos números l’any: un per hivern i primavera, l’altre per estiu i tardor.