La (Re)volta a Ca n’Anglada permet recuperar la memòria històrica del barri

Aquest dissabte el barri de Ca n’Anglada ha estat protagonista del projecte impulsat per Òmnium (Re)voltes. Prenent com a punt de partida la Masia de Ca n’Anglada, al voltant de 40 participants han seguit en grup una passejada guiada per recuperar la memòria històrica del barri.

El mètode? La difusió de veus de veïns i veïnes així com de diferents entitats que s’hi han sumat, com ara l’Associació Veu Pròpia, l’Associació Casal Gent Gran de ca n’Anglada o l’Associació Cultural Musulmana.

El recorregut preveia diverses aturades, com la visita a la Mesquita construïda en un antic edifici industrial o la Plaça de Catalunya, on s’ha fet un concert organitzat per l’Escola de Música de l’Associació Manantial de Vida.

D’entre els assistents i participants es podria destacar la intervenció de Pepe Ruíz, molt implicat al barri, qui ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar més recursos i millores a Ca n’Anglada. El barri té més de 13,000 habitants i, originàriament, estava formada per cases construïdes pels emigrants que s’hi van desplaçar majoritàriament provinents d’Andalusia i Extremadura.