La RFEN insta el govern central a que flexibilitzi les condicions d’ús de les piscines

La Federació Espanyola de Natació (RFEN) ha emès aquest dimecres un comunicat en el qual insta al govern espanyol a que atengui les demandes dels clubs esportius amb seccions d’aigua, ja que assenyala que està en joc la seva viabilitat econòmica i supervivència. Segons l’ens federatiu i a través del seu president, Fernando Carpena, és injustificable que les piscines per a la pràctica esportiva continuïn tancades en la fase 1 de la desescalada i que només pugui entrenar un nedador per carril durant la fase 2.

La RFEN insisteix en l’informe del CSIC del passat 5 de maig que informa que l’aigua tractada de les piscines anul·la la transmissió del coronavirus. “Estem desates9s i en condicions desiguals respecte a altres esports, ja que està científicament demostrat que la nostra activitat implica menys risc que d’altres, assenyala Carpena. El dirigent també demana que “es revisi els criteris d’un nedador per carril. Seguim igual que fa unes setmanes, quan les condicions en altres modalitats esportives s’han modificat. Normalment les piscines tenen 8 carrils, és a dir, només 8 nedadors poden utilitzar-la, significant el 2% de l’aforament. Per a l’ús recreatiu, l’única limitació és el 30% de l’aforament i els dos metres de distancia”.

El president de la RFEN conclou que si no s’atén els esports d’aigua, que mouen 70 mil federats de més de mil clubs i signifiquen un col·lectiu d’un milió de practicants, “es posa en risc la viabilitat i sosteniment dels clubs, perquè la pèrdua de socis és constant i progressiva”. Recordem que el CN Terrassa ha perdut més de 3.000 socis, un 20% de la seva massa social, des que es va decretar l’estat d’alarma.