La RFEN també sol·licita la suspensió dels Jocs Olímpics de Tòquio

La Federació Espanyola de Natació (RFEN) també se suma a la llista d’altres federacions i comitès olímpics nacionals de tot el món que ha demanat públicament l’aplaçament dels Jocs Olímpics de Tòquio. En un comunicat emès aquest diumenge, l’ens federatiu (competent en diferents modalitats olímpiques com la natació, el waterpolo, la natació artística, els salts i les aigües obertes) sol·licita l’ajornament de la cita olímpica per “preservar la salut dels esportistes, perquè no es donen les mínimes condicions que garanteixin la seva normal celebració, així com una bona preparació dels esportistes per a la seva participació”.

De fet la RFEN ha decidit suspendre totes les activitats esportives de les diferents especialitats incloses en els seus calendaris oficials per garantir la salut dels esportistes fins que no es donin les condicions necessàries que garanteixin la normalitat de les competicions. La Lliga Europea de Natació (LEN) també ha decidit suspendre els Campionats d’Europa de Budapest (natació, natació artística, salts i aigües obertes), que s’havien de celebrar entre maig i juny, fins al mes d’agost, concretament del 17 al 30.

La crida de bona part del moviment olímpic a un possible ajornament dels Jocs Olímpics (diferents països ja han anunciat que no participarien si no s’aplaçaven) ha forçat al Comitè Olímpic Internacional a pronunciar-se ràpidament. El COI ha afirmat en un comunicat que, degut a la crisi del coronavirus, estudia diferents escenaris i es pren quatre setmanes per decidir si mantenen les dates previstes o no. De fet sobre l’agenda hi ha l’endarreriment dels Jocs Olímpics un any i celebrar-los al 2021. Cada cop hi ha més veus que ho demanen a través de les xarxes socials.

[Font imatge RFEN: Thomas Bach, president del COI]