‘La riuada del 62’, a l’Arxiu Comarcal

L’Arxiu Comarcal acull aquests dies l’exposició «La riuada del 62. Perspectiva històrica i social d’una catàstrofe al Vallès Occidental». Un recull de textos, diaris i fotografies que fan reflexionar sobre aspectes com la immigració, els efectes de la riuada, les víctimes o la solidaritat, entre d’altres fets que van coincidir amb la catàstrofe aquell setembre de 1962.

El comissari de l’exposició és l’historiador Jaume Parras que va parlar sobre «La riuada immoral del franquisme» per completar la visió de la mostra. D’aquesta exposició se n’ha fet un catàleg i material didàctic per als escolars sobre les causes i les conseqüències d’un fet catastròfic d’aquestes característiques.

La mostra forma part d’una sèrie d’actes que des del mes de setembre commemoren i recorden a la ciutat els 60 anys d’un dels fets més greus que en els darrers anys han passat a la comarca. Uns actes que han anat des de visites guiades als escenaris de la riuada, passant per un mural a la plaça del Tint i actes commemoratius simultanis als barris més afectats.

Tot per donar resposta a la necessitat de fer memòria i reclamar justícia. Terrassa recorda que la nit del 25 de setembre de 1962 van caure en tres hores, 200 litres de pluja per metre quadrat, la qual cosa va fer multiplicar el cabal de les rieres que s’emportaven unes 1.000 vides per endavant, i deixaven una devastació material mai vista.

 

Expo Riuada