Romeria del Rocío

La Romeria del Rocío celebra 50 anys aquest cap de setmana a Can Petit

Aquest cap de setmana se celebra la Romeria del Rocío de Catalunya a Terrassa, que aquest any celebra el seu  50 aniversari. Com en les darreres edicions als terrenys propers al polígon de Can Petit  s’hi instal·laran més d’un centenar carpes i tendes de campanya en els dos espais habilitats. Participaran en aquest esdeveniment religiós i cultural les germandats i associacions rocieres. També  la resta d’entitats sòcies de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya, entitat que s’encarrega  de l’organització,  i d’altres grups afins a la Verge del Rocío.

Els actes s’iniciaran aquest dijous a les set de la tarda amb una missa a l’església de Sant Martí de Cerdanyola del Vallès. Després seguirà el trasllat de la imatge de la Verge Rocío fins a la capella habilitada al recinte de Can Petit. Les entitats hi aniran arribant entre el divendres i el dissabte al migdia.

A les sis de la tarda de dissabte tindrà lloc un dels actes més esperats: les diverses germandats rocieres desfilaran per la capella per presentar els seus respectes a la Mare de Déu. I ho farà amb els seus simpecats, vares i altres ornaments.

Els actes centrals tindran lloc el Diumenge, amb la missa rociera que oficiarà el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau.  A les dotze de la nit se celebrarà el tradicional Rosari de l’Aurora. Després de la missa de l’alba, a les vuit del matí del dilluns, la romeria es tancarà amb la processó . 

La Romeria del Rocío se celebra a Terrassa des del 2016.