La Romería del Rocío congrega 23 germandats durant quatre dies a Terrassa

Una bona representació de la comunitat andalusa resident a Catalunya s’ha congregat durant aquest cap de setmana a Terrassa. Per tercer any consecutiu, el polígon de Can Petit ha acollit la celebració de la Romería del Rocío, organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC). La pluja ha tornat a fer acte de presència en una edició que ha comptat amb un total de 23 germandats procedents d’arreu del territori. Durant 4 dies, entre dijous i dilluns, s’han instal·lat un centenar de carpes i tendes de campanya per passar aquestes jornades de convivència amb les millors condicions.

Les germandats arribaven dijous al recinte per la Via Verda de Torrebonica, punt en què s’hi ha instal·lat l’ermita amb la imatge de la Verge. Ja a la tarda d’aquest dissabte, a partir de les 6h, les entitats participants s’han presentat per ordre d’antiguitat, interpretant el cant de diverses saetes. Els actes han prosseguit diumenge al matí, amb la missa oficiada pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sàiz Meneses.

L’organització manté encara a la retina el record del lamentable incident de l’edició anterior, quan un home de 41 anys va perdre la vida en desbocar-se un cavall. L’activitat de culte religiós se celebra a Terrassa des de l’any 2016. Anteriorment havia tingut lloc a Santa Perpètua de Mogoda, a Montmeló i a Montcada i Reixac. La romeria es donarà per finalitzada el dilluns al matí, després d’una processó amb la Verge del Rocío per tot el recinte.