La Rua de Carnestoltes torna amb força després de la pandèmia amb 23 comparses participants

El plat fort del Carnestoltes és la rua. Aquest dissabte Terrassa ha embogit amb el passi de les 23 comparses d’aquesta 46a edició d’una festivitat molt esperada que els dos anys anteriors s’ha celebrat a mitges degut a la pandèmia.

Una rua que ha engegat des de l’avinguda Abad Marcet per baixar tota la Rambla d’Ègara fins el Parc dels Catalans, passant pel carrer del peix,  fins arribar al Raval de Montserrat, tot seguit s’ha passat per Gavatxons, s’ha creuat la plaça Vella i s’ha enfilat el carrer Major, on s’ha posat punt i final a la rua. La plaça de l’Ajuntament ha estat l’escenari on l’agent de la Policia Municipal Toni Villar ha fet el pregó de l’edició d’enguany amb un discurs marcat per la investigació del càncer infantil.

Des del mateix balcó de l’Ajuntament l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart també ha dut a terme la tradicional entrega de les claus de la ciutat a la reina o rei de Carnestoltes. Aquest any, però, no es tractava amb cap monarca sinó amb l’Analdessa Susi Pote, la representant de la comparsa oficial i guanyadora de l’any passat del Porronet de Terrassa, que aquesta edició ha dut el nom d’ “Ereccions Puticipals”.

La Mascarada, entitat organitzadora de les rues de Carnestoltes, ha assegurat als micròfons de Canal Terrassa que la participació ha tornat als registres prepandèmics superant, amb escreix, els 2.000 participants.

Després de desfilar pels carrers de la ciutat, ballar i cantar sense parar i actuar davant el jurat després del pregó i l’entrega de claus, els participants de la rua no han deixat la festa. A partir de la mitjanit s’ha celebrat la tradicional festa de Carnestoltes al Recinte Firal En aquest precís moment el jurat ha fet públic el seu veredicte amb el premi a millor comparsa d’enguany pels Milenials. Així doncs la comparsa dels Milenials serà la comparsa oficial de la propera edició, la 47a.