La rua de les escoles mostra l’aperitiu d’un cap de setmana de Carnestoltes

Aquest matí de divendres els alumnes d’unes 50 escoles de Terrassa ja han ofert pels carrers del centre, un aperitiu del què serà l’edició número 43 del ja tradicional Carnestoltes de Terrassa que aquest cap de setmana arriba a la ciutat. Per aquest motiu la policia ha desplegat un important dispositiu de seguretat que també inclou la regulació del trànsit en els talls de carrers perquè passin les comparses.

Puntualment demà dissabte a partir de les 6 de la tarda, el rei del Carnestoltes, S.O.S.pitós i la reina de la festa, S.O.S.pechosa, arribaran a Terrassa en l’inici de la rua al passeig 22 de juliol, aquest any encapçalada per la comparsa Groc Cridaner, guanyadora de l’edició de l’any passat. A la desfilada de dissabte hi prendran part una trentena de comparses que aquest any sortiran a l’inrevés del què és habitual del passeig 22 de juliol en direcció a la Rambla. Després, la festiva comitiva passarà pels carrers Iscle Soler, Unió, Raval de Montserrat, Gavatxons i plaça Vella. Al seu pas pel Raval, els monarques per cinc dies de festa rebran les claus de la ciutat de la mà de l’alcalde Jordi Ballart.

Abans, s’entregarà el premi al guanyador del concurs del cartell a David Rosales per la seva obra “que no decideixin per tu”. Diumenge a partir de les 11 serà el torn de la rua infantil amb una vintena de comparses. La rua començarà a la Rambla d’Ègara pels volts del Museu i passarà per Iscle Soler, Unió, plaça Vella, Rutlla, Sant Genís i plaça Nova on els participants, aquest any faran una segona actuació després de la de la plaça Vella. Com ja és habitual amb aquests esdeveniments a la mitjana de la Rambla, a l’alçada del carrer Pau Clarís hi haurà un espai reservat per a persones amb dificultats de mobilitat.

També i com a novetat d’aquest any, també hi hauran dos trams del recorregut sense soroll, espais que podran ocupar les persones amb hipersensibilitat auditiva a causa de diferents malalties. Les comparses, de forma inclusiva faran el recorregut en silenci en el tram del carrer Major, entre la plaça Vella i el carrer Unió, i per la rua infantil serà al carrer de la Rutlla, a l’alçada del carrer del Vall i Sant Genís. Pel què fa als autobusos dissabte entre les 16 hores i les 11 de la nit s’anul·laran 13 parades d’autobus del centre i n’hi haurà una de nova a la carretera de Martorell entre la Rambla i Arquímedes.

Pel què fa als talls de trànsit la via més afectada és el Passeig 22 de juliol. També hi haurà un dispositiu especial de neteja als volts del recinte firal pel sopar de les comparses i el Ball de Màscares i dimarts a El Social pel ball de vídues. L’Ajuntament disposa d’un pla específic que es pot consultar a la pàgina web sobre consells de seguretat del Servei de Protecció Civil. Un pla de risc, homologat per la Generalitat de Catalunya. El Carnestoltes acabarà dimecres amb l’espectacle de l’enterrament de la sardina, un muntatge que ha iniciat els tràmits per ser una festa patrimonial d’interès cultural.