La Rua Infantil reparteix set premis sense fer distincions

Aquest any la Rua Infantil del Carnestoltes ha tingut set guanyadors: l’organització ha decidit restar competitivitat a l’esdeveniment i ha entregat set premis sense establir cap ordre d’importància. De les 20 comparses que han participat, les set guardonades amb un trofeu i un lot de llaminadures han estat: les abelles del Ponent i les de les Salesianes, les titelles del Serra de l’Obac, els peixos de l’Isaac Peral, els superherois del Sala i Bardinas, la reivindicació ecologista de l’Escola El Cim i els 50 anys de La Roda. Com ja va passar en la rua de dissabte, la crida a cuidar del medi ambient ha estat el tema més recurrent també en la rua infantil de diumenge al matí.

Una altra similitud entre la rua gran i la petita ha estat l’estrena d’un tram sense soroll: en aquest cas ha estat a la part final, després de passar per davant de jurat a la plaça Vella, hi havia un sector silenciós al carrer de la Rutlla pensat per a les persones amb problemes auditius i trastorns de l’espectre autista.

Els encarregats de llegir el pregó, les escoles Lanaspa i Crespinell, han demanat al rei Carnestoltes que municipalitzi el servei de menjador, una petició que han reivindicat disfressats d’amanides, espaguetis i ous ferrats. Segons el sorteig realitzat al final de la rua, a la plaça Nova, l’any vinent el pregó serà cosa de l’Escola Enxaneta.