La Sala Muncunill acull el Pessebretest, el primer pessebre que inclou un test visual

Fins el 2 de febrer es pot visitar a la Sala Muncunill de Terrassa el Pessebretest, el primer pessebre que inclou un test visual.

Creat pel Col.legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya (COOOC), es tracta d’un diorama gran que incorpora cinc proves visuals senzilles que poden detectar possibles alteracions visuals. Aquestes proves mesuren la visió del color, l’agudesa visual, la visió estereoscòpica i les tendències visuals, és a dir, si la persona té una tendència a la hipermetropia o a la miopia.

També es mesura la funció macular. En aquesta última prova, si la persona no aconsegueix observar correctament els objectes o els veu deformats, es recomana la visita a l’oftalmòleg.

El Pessebretest es pot visitar en el marc de l’exposició extraordinària de l’Associació de Pessebristes de Terrassa en el 75è aniversari de l’entitat. Aquesta mostra complementa l’exposició oficial que es fa cada any al soterrani de l’atri de la Catedral del Sant Esperit de Terrassa, que agrupa un total de 15 pessebres.

L’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, amb 300 socis, és una de les entitats més reconegudes en l’àmbit nacional i internacional en el món del pessebrisme.