La Sala Muncunill estrena les exposicions: ‘La fàbrica d’imatges’ i ‘Merakis’

La primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Maise Balcells, ha assistit aquest dissabte a la tarda a la inauguració de les noves exposicions de la Sala Muncunill, La fàbrica d’imatges de Rrose Present, i Merakis, de Joana Arribas. Tots són dos projectes creatius diferents però amb punts d’unió.

La fàbrica d’imatges de Rrose Present vol posar en valor i visibilitzar la llarga trajectòria i treball d’una artista i dona terrassenca en un àmbit, el cinema experimental, que encara avui dia no té el reconeixement de públic merescut entre totes les altres disciplines artístiques. Rrose Present converteix la Sala Muncunill en un projecte audiovisual que vincula el passat industrial de l’edifici amb l’actualitat, on totes les persones són considerades potencials creadores d’imatges. Rrose Present (pseudònim de Roser Gerona) va néixer a Barcelona, és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Beca Sèneca Audiovisual per la UPV i Màster en Filosofia en Art Contemporani per la UAB.

Fotos: Ajuntament de Terrassa

Pel que fa a Merakis, és l’evolució en l’espai temps del procés personal de l’artista Joana Arribas. El projecte parla de la solidesa, de l’autoestima i l’amor com a protecció social, de la importància d’estimar-se i acceptar-se. Ser feliç amb les petites coses, entre d’altres. Joana Arribas i Jaén (1982), de Terrassa, és fotògrafa d’ofici i de vocació. Té estudis de fotografia, el Grau Superior de Fotografia CFGS Serra i Abella, un Màster de Fotografia i Disseny a l’Escola de Disseny Elisa i un postgrau de retoc (IEFC), Belles Arts, per la Universitat de Barcelona.

Fotos: Ajuntament de Terrassa