La Sala Muncunill s’omple d’imatges de Joana Biarnés amb dues exposicions dedicades a la fotoperiodista egarenca

La Sala Muncunill dedica des d’aquest dissabte dues exposicions a la fotògrafa terrassenca Joana Biarnés, morta ara fa gairebé dos anys i considerada la primera dona fotoperiodista de tot l’estat. Totes dues mostres formen part de la programació de l’Emotiva, el primer festival de fotografia de Terrassa.

La primera es titula «Joana Biarnés, moda a peu de carrer» i és un recull de 88 fotografies de moda que l’egarenca va realitzar entre els anys 60 i 70. En aquestes imatges, Biarnés retrata les models a peu de carrer i coincideix amb alguns personatges destacats de l’època. Els visitants hi trobarem cares conegudes com les del dissenyador Paco Rabanne i la cantant Massiel, emprovant-se el vestit amb el qual guanyaria Eurovisió.

I a l’EspaiDos de la Sala Muncunill, «Viatge a un arxiu, crònica fotogràfica de la descoberta de Joana Biarnés 2015- 2019». En aquest cas, es tracta d’una exposició de 130 fotografies d’Imma Cortés, investigadora de l’Arxiu Joana Biarnés. Les instantànies se centren en els darrers anys de vida de Biarnés, quan va rebre gran atenció mediàtica amb exposicions, la publicació d’un llibre i oferint múltiples entrevistes.

Totes dues exposicions s’haurien d’haver inaugurat dijous al vespre en un acte on també s’haurien lliurat les beques Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes, però l’Ajuntament va optar per la suspensió després de l’anunci de les noves mesures anti-covid-19 de la Generalitat. Aquestes restriccions, però, permeten l’obertura de les sales d’exposicions amb un terç de l’aforament màxim, de manera que totes dues mostres sobre Joana Biarnés es podran visitar fins al 27 de desembre.