La terrassenca amb la millor nota de selectivitat estudiarà a Harvard

Sara Padilla és l’estudiant de Terrassa que millor nota ha obtingut a les proves d’accés a la Universitat d’aquest any, amb un 9,70. I es dona la circumstància que aquesta noia no necessitava fer les proves PAU perquè ha estat becada per iniciar el seu futur universitari a la Universitat de Harvard, als Estats Units.

Padilla, que ha cursat el batxillerat a L’institut Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès ha obtingut un 9,50 de la prova de català, una nota extraordinària si tenim en compte que fa tres anys no sabia parlar-lo.

Malgrat que ha obtingut una de les notes més altes de Catalunya, la Sara no es considera gaire metòdica a l’hora de l’estudi.

Aquesta futura universitària està encara decidint si farà un doble grau de matemàtiques i física i química o bé un doble grau de matemàtiques i política. Uns camps on la presència de la dona i les noies no predomina gaire, per això es mostra satisfeta si pot convertir-se en un referent.

Casualitat o no, la Sara Padilla ha compartit classe amb l’Enric Mateu, que és l’alumne que ha aconseguit la nota més alta de tot Catalunya a la fase general de la selectivitat, amb un 9,9.