La secció de natació del CN Terrassa es reforça amb el plusmarquista Miguel Durán

La secció de natació del CN Terrassa comptarà amb un reforç de luxe de cara a la temporada 2018-2019. El club egarenc ha incorporat el nedador internacional Miguel Durán, olímpic a Rio 2016 i actual plusmarquista estatal de 400 metres lliures, que s’ha compromès amb l’entitat per dues temporades. L’extremeny és un habitual de la selecció espanyola. De fet, hores d’ara, es troba disputant una prova de la Copa del Món FINA a Budapest.

Durán assegura que se sent “encantat” d’incorporar-se al CN Terrassa. “Actualment m’ofereix tot el que necessito. He estat molts anys, gairebé deu, en centres de tecnificació i alt rendiment i necessitava un canvi d’aires, estar en un club. El CN Terrassa era una alternativa excel·lent perquè és un club gran i compta amb molt bons nedadors”. El nedador extremeny reconeix que la presència d’Eugeni López com a tècnic ha esdevingut un factor clau. “Vaig coincidir amb ell al CN Sabadell i tenim una relació estupenda. Crec que podrem treballar específicament les meves proves”. Durán és especialista en els 200 i els 400 lliures. “M’agradaria guanyar velocitat per passar més ràpid en aquestes proves i millorar les meves marques. Així també podria nedar els 100”.

A nivell col·lectiu, Durán considera que pot aportar al grup “ganes d’entrenar i motivació”. “Espero poder servir d’exemple i contagiar l’equip”. L’extremeny, a més, serà una peça vital en els relleus i en competicions per equips com ara la Copa d’Espanya de Clubs, “en la qual espero acumular molts punts”.

Un fruit destacat de la natació extremenya

Miguel Durán Navia va néixer a Almendralejo el 2 de setembre de 1995. Després d’entrenar fins al 2010 en el seu club d’origen, el CN Almendralejo, en categoria infantil, va traslladar-se al centre de tecnificació de la Federació Extremenya de Natació a Càceres, on va exercitar-se amb el tècnic gadità Raúl Bernal, amb el qual van arribar els grans èxits en la natació extremenya. Tres nedadors formats a la regió, Durán, César Castro i Fátima Gallardo van classificar-se per als Jocs de Rio.

La temporada 2012-2013, en el darrer any com a júnior, va penjar-se la medalla de plata en 4×200 m lliures en el Campionat d’Europa Júnior de Poznan (Polònia), cursa en què va batre la millor marca estatal de 18 anys en la primera posta, i va ser sisè en 200 m lliures. L’any 2015, Durán va disputar el seu primer Campionat del Món, a Kazan (Rússia). Juntament amb Marc Sánchez, Albert Puig i Víctor Manuel Martín, va assolir la classificació olímpica del 4×200 m lliures en obtenir el novè lloc. A nivell individual, va nedar els 200 i 400 m lliures. Quatre mesos abans, en el Campionat d’Espanya Open de Màlaga, havia batut el rècord d’Espanya de 200 m lliures.

L’any 2016 va batre el rècord d’Espanya de 400 m lliures en el Campionat d’Espanya Open de Màlaga. A l’estiu, va afrontar els seus primers Jocs Olímpics, a Rio. Va ser onzè amb el relleu de 4×200 m lliures i va participar també en els 400 m lliures. El nedador extremeny ha estat present també en les cites internacionals de les dues últimes temporades, el Campionat del Món de Budapest 2017, en què va nedar els 200 i els 400 m lliures, i el Campionat d’Europa de Glasgow 2018, en el qual va ser cinquè amb el relleu de 4×200 m lliures i va participar en els 200 m lliures.