La Segona Catalana de futbol no es reprendrà

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol (FCF), davant la impossibilitat de complir el Pla de Competició (per dates no es pot acabar abans de finalitzar el mes de juny i s’acumularien els partits intrasetmanals en una categoria absolutament amateur) ha decidit no reprendre la Segona Catalana de la present temporada. Només s’havien disputat dues jornades a l’octubre.

En aquest sentit, l’FCF ha determinat la impossibilitat que es produeixin efectes classificatoris en la present temporada i en la categoria afectada i proposarà un nou format de competició, d’inscripció voluntària i sense efectes d’ascensos i descensos. Aquesta decisió, però, no afecta a les categories de Primera Catalana, que ja s’està disputant, i al reinici de la Tercera i Quarta Catalana, previst per al cap de setmana del 20 i 21 de març.

Tant la Primera, com la Tercera i la Quarta Catalana tindran, per tant, efectes classificatoris amb els seus ascensos i descensos. En no disputar la Segona Catalana, implica, necessàriament, una reconfiguració d’aquesta categoria de cara a la temporada 2021-2022, la qual es veurà incrementada en 30 equips (descensos de Primera Catalana i ascensos de Tercera Catalana) i estarà formada per un total de 156 equips.

Així, de cara al curs 2021-2022 està previst, sempre que ho aprovi l’Assemblea, que la competició de Segona Catalana s’estructuri en 8 grups, dividits cadascun en 2 subgrups, fent una categoria interterritorial. En aquest sentit, i per poder regularitzar la competició, no hi haurà ascensos directes, sinó que es determinaran per eliminatòries de promoció i descensos de 6-7 equips per subgrup.