La segona edició del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia debatrà 32 ponències

Terrassa acollirà els pròxims dies 25 i 26 de març el segon Congrés Dones, Ciència i Tecnologia, el WSCITECH. Un fòrum que a través de 32 ponències analitzarà la bretxa de gènere en l’àmbit de la ciència i tecnologia i promourà com revertir la baixa presència de dones en aquests camps.

El certàmen que per la pandèmia només tindrà l’acte d’apertura i cloenda en format presencial, vol millorar la visibilització de les dones que treballen en tecnologia, sovint un àmbit molt masculinitzat, i difondre entre les joves tot un camp de ciència per descobrir. El programa abarca tres àmbits, el de la salut, la ciència i la tecnologia, i la divulgació i comunicació, amb especialistes de renom en totes les matèries.

La trobada debatrà com fomentar l’accés i participació de les nenes en l’àmbit tecnològic, construir referents femenins i acostar la ciència a les dones. El WSCITECH se celebra cada dos anys des de Terrassa i per tot el món. La segona edició arriba després d’una trobada preparatòria d’ara fa un any que ja es va celebrar de forma telemàtica. El Congrés l’organitza la UPC, l’Escola Universitària d’Infermeria i l’Ajuntament de Terrassa.