mapa portal de sant roc

La segona jornada de ‘Dones, Ciència i Tecnologia’ arribarà al març a Terrassa

La nova edició de ‘Dones, Ciència i Tecnologia’, la WSCITECH22, torna a Terrassa. Una iniciativa pionera a l’Estat. Té com a objectiu preparar, assentar i clarificar les bases per la tercera edició del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia.

Durant aquesta segona jornada, les activitats programades, les ponències i treballs permetran veure un avançament dels continguts que es tractaran duran el Congrés de 2023. També, es podrà conèixer l’evolució, l’actualitat i les novetats en els àmbits tractats.  L’assistència és gratuïta, però amb inscripció prèvia a través del següent formulari. Està dirigit a la ciutadania en general, col·lectius, institucions, empreses, professorat i alumnat i tothom que tingui interès o estigui relacionat amb el tema.

Cartell de presentació de la jornada de ‘Dones, Ciència i Tecnologia’

El programa el conduirà la periodista Maria Pau Huguet, s’iniciarà a les 9:30 hores i conclourà a les 12:45 hores al Vapor Universitari. Se celebrarà el pròxim 4 de març. Així doncs, l’estructura de la iniciativa s’ha dividit en tres temàtiques: Dones i Comunicació: Les Dones i l’espai sideral, Dones, Ciència i Tecnologia: Les Dones i l’espai urbà/natural i Dones i Salut: Les Dones i l’espai domèstic.

El fil conductor del programa i, conseqüentment del Congrés, és ‘La dona i l’espai’. L’objectiu és treballar, analitzar i conèixer la relació que es genera entre dona i espais sigui el sideral, el natural o el domèstic. Tot això, amb la mirada dels diferents àmbits en els quals s’estructurarà: Ciència i Tecnologia, Salut i Comunicació.

D’aquesta manera, la intenció d’aquesta jornada i pel Congrés de 2023 és fomentar la vocació científica entre les noies, reivindicar les aportacions de les dones a la ciència i la tecnologia i integrar-ho amb perspectiva de gènere en les esferes de l’àmbit educatiu i acadèmic.

L’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual (ESEIAAT), l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional (EUIT) i la Càtedra Unesco de Sostenibilitat organitzen la nova jornada que es podrà seguir a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Terrassa. També, compta amb la col·laboració i el suport de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals (ESCAC) i la Societat Catalana de Tecnologia (SCT).