La selecció de rugby d’Ucraïna s’entrena a Terrassa

La selecció d’Ucraïna entrena al Camp Municipal de Les Fonts seu dels Carboners de Terrassa. Aquest dissabte s’enceta la temporada de Rugby al camp de La Foixarda, a Montjuïc, amb un doble duel entre les seleccions absolutes femenina i masculina de Catalunya i Ucraïna. L’entrada és gratuïta. Les noies jugaran a les 16.00 i els nois a les 18.00.

El Club dels Carboners de Terrassa han cedit les instal·lacions i el material perquè la selecció d’Ucraïna pugui entrenar un dia abans del partit. D’aquesta manera arrenca una temporada amb dos grans partits que serviran per commemorar el Centenari de la Federació Catalana de Rugby.

Els catalans tindran una certa complicació en l’enfrontament amb Ucraïna, la selecció número 36 del món. Un combinat que com l’anterior partit contra Suècia, la número 39, participa en el Campionat Europeu de Seleccions. Un repte pels seleccionadors Diego Godoy i Jean Luc Trogno i l’entrenador de les noies, Mario Sans.

La selecció catalana surt amb cert avantatge sobre la ucraïnesa que en els darrers anys no ha competit, primer per la pandèmia i després per la guerra. Tot i això els d’Ucraïna van reaparèixer guanyant l’Europe Sevens Trophy. Catalunya i Ucraïna, és un partit especial de seleccions, en mostra de la solidaritat amb un país que pateix una invasió militar.