La selecció espanyola de waterpolo, amb cinc gols de Bea Ortiz, classificada amb solvència per als quarts de final

La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb les jugadores del CN Terrassa Paula Leitón, Bea Ortitz i Pili Peña, han derrotat 15 a 9 Austràlia en el darrer partit de la fase de grups. Un triomf que deixa al combinat de Miki Oca al capdavant del grup “A” amb 6 punts i amb la classificació per als quarts de final. A més evitaria els Estats Units, favorita per a la medalla de l’or, en la següent ronda. Tot apunta que el seu rival seria la selecció xinesa.

A diferència de l’enfrontament contra els Països Baixos, l’alta efectivitat en les jugades en superioritat numèrica ha estat clau en el triomf en marcar en sis de les set accions. En aquesta faceta cal destacar l’aportació de Bea Ortiz. La rubinenca del CN Terrassa, màxima realitzadora del partit, ha marcat cinc gols. Les seves companyes Leitón i Peña han fet dos i un, respectivament.

Era una de les primeres finals d’Espanya, per veure com havia encaixat la derrota contra els Països Baixos, i l’equip d’Oca no ha fallat. Després de dos quarts molt equilibrats i que han acabat amb un tempteig de 7 a 6 per a les espanyoles, el triomf s’ha començat a encarrilar a partir del tercer període. Un parcial de 4 a 1 ha obert una primera escletxa en el marcador (11-7) al final del quart, que les d’Oca han sabut mantenir en els darrers vuit minuts.