La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb una gran Bea Ortiz, també derrota Canadà

La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb les jugadores del CN Terrassa Paula Leitón, Bea Ortiz i Pili Peña, ha sumat el segon triomf als Jocs Olímpics de Tòquio. El combinat de Miki Oca ha batut Canadà aquest dilluns per 14 a 10 i es col·loca líder del grup “A” amb 4 punts, els mateixos que Austràlia.

Canadà ha presentat més dificultats que no pas Sud-àfrica i el primer quart s’ha resolt amb un favorable 4 a 3 per a les espanyoles, amb dues dianes de la rubinenca Ortiz. L’atacant del CN Terrassa ha estat molt efectiva en el tir i ha estat l’autora de quatre gols en total. En el segon període s’ha mantingut la igualtat i s’ha arribat al descans amb 6 a 5.

A la represa el combinat estatal ha apujat el llistó. Leitón ha marcat el setè i posteriorment dues fuetades d’Ortiz i Roser Tarragó han situat el 9 a 7 amb el qual s’ha arribat a l’últim període. En els darrers vuit minuts, Espanya ha certificat un triomf treballat. Tot i els intents de les canadenques, Tarragó, Maica Garcia i el quart gol d’Ortiz han sentenciat.  A vuit segons de la botzina, Leitón ha marcat el 14 a 10 definitiu.

Dimecres (12.50h) toca veure’s les cares amb una de les seleccions més potents del campionat, els Països Baixos.