La sentència del Procés marca l’homenatge a les víctimes de la Guerra Civil

La commemoració del Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil es fa cada 15 d’octubre, la data en què va ser afusellat el president republicà Lluís Companys. L’acte institucional de l’Ajuntament ha comptat amb la presència de l’alcalde i regidors dels partits amb representació municipal, excepte Ciutadans. L’encarregada d’obrir-lo ha estat la regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, que ha fet un discurs marcat per la recent sentència del Procés. La condemna als polítics i activistes independentistes ha marcat, de fet, tot l’acte, amb pancartes que demanaven el seu alliberament. Martínez, d’ERC, ha dit que no es pot ser neutral davant d’aquesta sentència.

En una línia semblant, després d’un minut de silenci en memòria de les víctimes de la guerra civil, s’ha expressat Núria Martí, víctima de la repressió franquista per la seva militància política i sindical.

L’alcalde Jordi Ballart ha destacat que a Terrassa ja no queda simbologia franquista i que l’Ajuntament treballa en un projecte internacional per honorar les víctimes del nazisme.

L’acte ha comptat amb una ofrena floral i ha acabat amb el Cant dels Segadors, que ha derivat amb proclames demanant una pancarta a l’Ajuntament que reclami l’alliberament dels presos independentistes.