La Setmana de la Poesia vol fer arribar aquest gènere literari a tots els públics

Entre els dies 20 i 26 de novembre Terrassa s’omplirà d’activitats de tot tipus relacionades amb la poesia. Serà a través de la primera Setmana de la Poesia Rauxa. Està organitzada per les llibreries La Temerària i Synusia amb la implicació de poetes i dinamitzadors culturals de la ciutat. Rep el suport de diverses entitats i col.lectius locals relacionats amb la cultura.

L’objectiu dels organitzadors és fer arribar la poesia a col•lectius de totes les edats i tendències, mostrar els diversos estils actuals i donar veu als autors i les iniciatives poètiques tant de la ciutat com d’arreu de les terres catalanes. Així mateix, es pretén que aquesta primera edició tingui a partir d’ara continuïtat els propers anys.

La Setmana de la Poesia inclourà diversos actes, com ara recitals de poetes terrassencs i d’altres contrades; el lliurament del Premi de Poesia Agustí Bartra, que enguany celebra la catorzena edició; i també conferències i xerrades sobre el gènere i sobre poetes concrets, entre d’altres activitats.

També es preveu muntar una petita fira de llibres de poesia a la Plaça Vella. Durant la setmana també tindrà lloc un concurs de fotografia a través de la xarxa d’Instagram, amb un premi d’un lot de llibres. Alguns dels poetes de renom que han confirmat la seva participació són Antoni Clapés, Miquel Desclot, Anna Gual, Sònia Moll, Francesc Parcerisas, Carles Rebassa i Eduard Sanahuja, entre altres.

Aquest dijous ja s’ha fet una activitat a Amics de les Arts. Ha estat la presentació i lectura de Quatre cors, amb acompanyament musical.