La Setmana Santa es fa notar a Terrassa en el seu primer cap de setmana

La Setmana Santa s’ha fet notar aquest cap de setmana a Terrassa. Les ja tradicionals cerimònies per commemorar la Passió de Crist han començat el mateix divendres amb les paradetes de palmes i palmons a la Rambla d’Ègara. El mateix divendres al vespre la Parròquia de Sant Cristòfol, a la plaça de Ca n’Anglada, ha acollit al celebració del Pregó de Setmana Santa de la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno de Priego. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Jordi Ballart, així com de portaveus dels diferents grups municipals.

Ja dissabte, la Sala Crespi i la Seu d’Ègara han acollit els actes programats. Així, a la Crespi s’ha fet un recorregut per la Passió amb textos, música, representacions i reflexions, mentre que a la Seu d’Ègara, i per tancar la jornada de commemoració religiosa, s’han cantat peces afins a aquestes èpoques de l’any.

El diumenge ha estat el dia més intens pel que fa a les activitats. La primera cita imprescindible ha estat la processó de la Hermandad de la entrada de Jesús en Jerusalén, altrament coneguda com a la «Borriquita», que s’ha celebrat a la Parròquia de Santa Maria de les Arenes amb els infants com a protagonistes en obrir el pas després d’haver fet la primera Comunió.

Per acabar el primer dels dos caps de setmana d’aquesta festivitat s’ha fet la tradicional benedicció de palmes i palmons. Totes les persones que s’han apropat a la plaça Vella han pogut beneir el seu de mans del Bisbe Salvador Cristau. Un migdia que ha conclòs amb una missa a la Catedral del Sant Esperit i un seguit de fotografies familiars per immortalitzar aquest Diumenge de Rams.