La Seu d’Ègara acull una jornada sobre l’aplicació de les noves tecnologies al patrimoni cultural

Passat i futur han confluït aquest dilluns a la seu d’Ègara en la 6a edició de la Jornada d’Art i Patrimoni. En aquesta ocasió, l’activitat ha tractat sobre l’aplicació de les noves tecnologies a la història de l’art antic i medieval i ha comptat amb la participació d’especialistes provinents de diferents institucions i universitats.

La comprensió i divulgació dels monuments històrics està vivint una gran transformació gràcies a eines digitals com la realitat virtual, el videomapping o la digitalització en tres dimensions. La jornada, d’assistència gratuïta, vol acostar a la ciutadania cap a una nova manera de veure el patrimoni i, alhora, busca crear un espai de debat i reflexió sobre el paper de les noves tecnologies.

A través de diverses conferències, els ponents han tractat matèries com la realitat virtual en exposicions, la reconstrucció arqueològica digital o les tecnologies 3D en el patrimoni cultural. Com a novetat, respecte a les edicions anteriors, aquesta és la primera vegada que la jornada d’Art i Patrimoni no es dedica a un tema monogràfic de les esglésies de Sant Pere, ampliant la mirada de manera transversal per a tot tipus de conjunts monumentals i museístics.