Església Santa Maria Seu D'egara

La Seu d’Ègara i la Masia Freixa entren al top10 dels recursos turístics més ben valorats

La Seu d’Ègara amb un 9,37 i la Masia Freixa amb un 9,29 sobre una puntuació de 10, es colen en els primers deu millors atractius turístics més valorats pels visitants, segons una enquesta elaborada per la Diputació.

En global els visitants qualifiquen la seva experiència turística amb un 8,28 sobre 10, segons recull el monitor de reputació turística online 2024, del Laboratori de Turisme de la Diputació. Un índex elaborat a partir de 2,1 milions d’opinions en línia als principals portals turístics i que aquest any celebra la 8ena edició.

Una edició que assoleix el seu millor resultat històric, una centèssima més que fa 5 anys, i consolida el seu creixement sostingut. També obtenen una valoració més elevada que l’any passat l’allotjament, restaurants i atractius turístics.

Els recursos Top10 més ben valorats, tret de la Seu d’Ègara en 4a posició i la Masia Freixa en la 8a, hi ha per aquest ordre el poble de Rupit, el Monestir de Montserrat, el poblat ibèric de Puig Castellar de Santa Coloma de Gramanet, el Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú, el Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages, el Monestir de Sant Cugat, el Pessebre vivent de Corbera i la Cova de Sant Ignasi de Manresa.

Pel que fa als atractius turístics, amb un índex mitjà de 8,86 sobre 10, els millor valorats són els recursos d’enogastronomia (9,26) turisme actiu (9,06), cultura (9,05) i natura (9,05). Els atractius culturals, el gran referent de l’experiència turística del visitant, concentren el 32% de les valoracions en línia dels turistes.

El sector d’allotjaments continua sent el que mostra un major creixement en el volum d’opinions, amb un 25,51% més que l’any anterior, fins arribar a quasi 1 milió d’opinions acumulades (912.800). Amb tot, el Vallès Occidental no apareix com la comarca que acumula més opinions sobre allotjaments.

Pel que fa als restaurants, obtenen de mitjana un 7,97, lleugerament superior a l’any anterior (7,96). Aquest cop sí, els establiments amb més ressenyes són els del Maresme, seguits pel Baix Llobregat, Garraf i Vallès Occidental.

masia freixa

Masia Freixa