La Seu d’Ègara incorpora audioguies i signoguies per facilitar el recorregut

La Seu d’Ègara incorpora un nou servei d’audioguies i signoguies per facilitar la visita de tothom al conjunt monumental. Tots dos serveis estan a disposició dels visitants de forma gratuïta per millorar l’accessibilitat sensorial i posar nous continguts, fruit de la recerca dels darrers anys a la Seu d’Ègara. L’audioguia té una durada d’uns 45 minuts i inclou 14 pistes d’àudio que acompanyaran en el recorregut a les persones que visitin el complex. A través de les explicacions es podrà descobrir la història i la singularitat d’alguns elements artístics, com les pintures murals del segle VI, que es troben a l’equipament.

L’audioguia permet millorar la comprensió de l’espai en català, castellà, francès i anglès, i identificar les quatre èpoques representades a l’espai. El mateix contingut que es recull a l’audioguia també està adaptat en una signoguia disponible en llengua de signes catalana que el Museu de Terrassa posa a disposició de les persones sordes o amb discapacitat auditiva. Es tracta d’un dispositiu electrònic portàtil que, a través de vídeos en llengua de signes i subtitulat, proporciona informació de la visita.

Els continguts són descarregables a través de l’aplicació de VisitMuseum de forma que les persones que visitin la Seu podran accedir a aquests recursos de manera gratuïta a través del seu telèfon mòbil. Des d’aquesta setmana, el Museu de Terrassa posa al servei de la ciutadania aquest nou servei d’audioguies i signoguies que s’ha incorporat com a nou recurs amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat sensorial de l’equipament i de posar al servei del públic nous continguts fruit de la recerca feta en els darrers anys a la Seu d’Ègara.

El projecte, que es vol implantar en les diferents accions culturals de l’Ajuntament amb el programa GAS (Gènere, Accessibilitat i Sostenibilitat), també compta amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), una organització no governamental sense ànim de lucre que representa i està al servei de la comunitat de sords de Catalunya i de les seves 27 associacions afiliades.