mútua terrassa hospital

La sida, protagonista de la darrera conversa del cicle Dijous de Mútua d’aquest any

El proper dijous, 24 de novembre, se celebrarà –a les 18h– una nova conversa -l’última d’aquest 2022- en el marc del cicle “Dijous de Mútua”. Sota el títol “La pandèmia de la sida: 40 anys després, on som?”, anirà a càrrec del Dr. David Dalmau, coordinador de la Unitat Funcional de VIH/Infeccions de Transmissió Sexual/PrEP de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i director de la Fundació Docència i Recerca i abordarà la situació actual i futura de la pandèmia de la sida.

El Dr. Dalmau donarà una visió actual sobre la situació de la pandèmia de la sida amb el perfil canviant de les conductes de risc de les persones infectades, que afecta principalment als més joves, a l’arribada de la PrEP (profilaxi pre-exposició al VIH) i les seves conseqüències, als tractaments actuals i a les comorbiditats associades al VIH i l’estigma terapèutic. També establirà un paral·lelisme amb les similituds i diferències amb la pandèmia de la Covid-19, tot això sense descuidar la crua realitat de l’altra cara de la moneda: la pandèmia de la SIDA als països més pobres. Per a finalitzar el Dr. Dalmau donarà una visió del futur de la recerca accelerada i arribada de molts fàrmacs i vacunes en poc temps i la diferència amb altres medicacions antiinfeccioses.

La conferència de dijous tancarà la vintena edició del cicle “Dijous de Mútua”. La conversa es podrà seguir en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa.