La Simfònica i el violinista Radulovic interpreten Txaikovski divendres al Centre Cultural

L’Orquestra Simfònica del Vallès torna aquest divendres a l’auditori del Centre Cultural Terrassa amb un concert dedicat a Txaikovski i ho farà acompanyada del violinista franco-serbi Nemanja Radulovic. L’artista, conegut pel seu virtuosisme arreu del món, interpretarà el Concert per a violí en Re M i l’OVS la Simfonia Núm. 4, en un programa dedicat exclusivament al compositor rus.

Aquest concert substitueix el previst Wagner: El senyor dels anells, que no es pot realitzar donades les actuals restriccions dictades per les autoritats sanitàries. El concert serà dirigit per Pablo Rus Broseta, un dels directors espanyols més valorats del circuit internacional.

Nemanja Radulovic ofereix les seves interpretacions amb un aclaparador virtuosisme, profunditat i expressió, amb programes que van més enllà dels motlles tradicionals. La seva carrera creix any rere any treballant amb algunes de les més prestigioses institucions musicals d’avui en dia.

Piotr Ilitx Txaikovski va compondre les dues obres programades entre els anys 1877 i 1878 a Suïssa mentre es recuperava d’una depressió  després de fugir de la seva dona amb qui es va casar 8 setmanes abans. S’hi va casar per acabar amb els rumors que corrien sobre la seva homosexualitat que podien perjudicar el nom de la família. La Quarta Simfonia està dedicada a la seva gran amiga i mecenes, Nadezhda von Meck

La cita és aquest divendres, 16 d’abril a les 8 del vespre. Les entrades costen entre 18 i 25 euros i s’aplicaran totes les mesures de prevenció de contagis: higiene de mans i mascareta per al públic assistennt, l’aforament s’ha situat al 50 per cent, les entrades es compren per internet i les butaques del voltant es bloquegen per mantenir les distàncies, es desinfecten els espais abans i després de cada funció i els horaris s’han adaptat al toc de queda, entre altres qüestions.