La Síndica de Greuges de Terrassa participa al Congrés Europeu d’Insolvència Personal

Barcelona acull el primer Congrés Europeu d’Insolvència Personal, una convenció que tractarà els beneficis de l’aplicació de la llei de la segona oportunitat. Entre avui i demà, 80 ponents abordaran aquest tema des d’una perspectiva socioeconòmica i jurídica davant de més de 1500 assistents telemàtics.

 

La llei de la segona oportunitat beneficia a les persones que es troben en una situació d’insolvència econòmica i que no poden pagar els seus deutes. Els afectats, si demostren que han liquidat tot el seu patrimoni i que són deutors de bona fe, podran ser exonerats de pagar allò que no puguin atendre.

 

La Síndica de Greuges de Terrassa participarà al congrés, ja que aquesta institució dóna a conèixer aquesta llei i deriva als afectats a les entitats pertinents per aconseguir solucions a la seva situació personal. La Síndica de Greuges i altres institucions com el Col·legi d’Advocats, l’Ajuntament o les patronals treballen conjuntament per oferir una atenció integral.

La intenció del congrés es homogeneïtzar la llei de la segona oportunitat a Europa i obrir un espai de debat internacional sobre la insolvència personal.