La Síndica de Greuges, Isabel Marquès, i Oncolliga, guardonats als Premis Drets Humans 2021

Els VII Premis Drets Humans són per a Isabel Marquès Amat, advocada i Síndica de Greuges de Terrassa, i per a la Fundació Oncolliga de Terrassa. La Comissió de Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) va crear aquests guardons amb l’objectiu de reconèixer a persones i institucions compromeses amb el foment i la divulgació de la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1948.

Els premis s’entregaran el divendres, 10 de desembre, a la Sala Crespi i a partir de dos quarts de 7 de la tarda. 

La lletrada Isabel Marquès ha merescut el Premi a l’Advocacia Compromesa per la seva llarga trajectòria en favor dels drets humans, en especial els drets fonamentals de la ciutadania egarenca com a titular de la Sindicatura de Greuges municipal de Terrassa.

I el Premi a la Solidaritat ha recaigut en la Fundació Oncolliga de Terrassa. L’entitat, constituïda l’any 2003 sense ànim de lucre, ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars, durant tot el procés de la malaltia, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. Oncolliga també realitza activitats de sensibilització, divulgació i prevenció.

D’altra banda, com cada any, es lliurarà també el Diploma de Justícia Gratuïta a l’advocat Antoni Ordoño Pino, com a reconeixement a la seva dedicació al Torn d’Ofici.